Mennyire vagy social media függő? Hamarosan kiderül!

kép

Rövid időn belül új eszközzel gazdagodik a Facebook és az Instagram felülete, mely a felhasználók közösségi jelenlétére fókuszál. Az activity dashboardon áttekinthetjük az aktivitásunkat, sőt akár napi figyelmeztetőt is bekapcsolhatunk az oldalon töltött idő szabályozására, plusz egy új funkcióval korlátozhatjuk majd az ismerősöktől érkező értesítéseket is.

Az új eszköz kidolgozásában egyebek mellett a Carnegie Mellon, és a UC Berkeley egyetemek szakértői is közreműködtek. A kezdeményezés célja, hogy a felületeken eltöltött időnkkel tudatosan rendelkezzünk, az eltöltött idő hatása pedig inspiráló és pozitív legyen. Az eszköz mérföldkövet jelenthet a szülők és tinik közötti kommunikáció támogatásában, valamint a helyes online szokások kialakításában is.

Hogyan érhetőek el a funkciók? Pofonegyszerű! A Facebookon a Beállítások menüpont Your Time on Facebook (Facebookon töltött idő) elemre kattintva, Instagramon pedig a Settings, Your Activity (Tevékenységed) elemre kattintva. Ha ezzel megvagyunk, az oldalunk felületén megjelenik egy tájékoztató mennyi időt töltünk az adott felületen.

© 2020 Székely Bálint, Built with Gatsby